kuva: Mikko Keski-Vähälä

Tuesday, 17 May 2011

HANAMIJUHLA 22.5.2011 Helsingin Roihuvuoressa

Sysinä esiintyy Hanamijuhlassa Roihuvuoren Kirsikkapuistossa la 22.5.2011 klo 12-16.

KAMI BANA-Paperikukat
Butoperformanssi klo 13.10

Tanssijat: Saara Holmberg, Mirva Mattila ja Reija Stenius

Luvassa myös paljon muita esityksiä.

Tervetuloa! Vapaa pääsy.

Lisätietoja sivuilla: www.roihuvuori.com


Kirsikankukkienkatselujuhla eli hanami jälleen Roihuvuoressa

hanami2011yla.jpg

Helsingin IV kirsikankukkajuhla

HANAMI 2011

sunnuntaina 22.5. klo 12 -16

Roihuvuoren Kirsikkapuistossa

ihmisi_japanilaisessa.jpgHanami on japania ja tarkoittaa suomeksi kukkien katselemista. Hanamia vietetään silloin kun kirsikkapuut kukkivat. Japanilaiset rakastavat kirsikankukkia ja odottavat niiden puhkeamista keväisin. Suomessa asuvat japanilaiset haluavat jakaa tämän ilon suomalaisten kanssa puistossa, jonka puut he ovat itse lahjoittaneet. Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja Japanilaistyylisessä puutarhassa kukkii tänä keväänä lähes 200 kirsikkapuuta.
Hanamia vietetään Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja puiston hiekkakentällä. Ohjelmassa klo 12-16 mm. Parapara -tanssiesityksiä, Ikebanaa, Budo esityksiä, Haikurunoja sekä Teetaidetta. Myynnissä japanilaisia herkkuja. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan toukokuussa.
 Kirsikkapuisto sijaitsee Roihuvuoressa, Roihuvuoren vesitornin alapuolelle, Sahaajankadun ja Abraham Wetterintien kulmassa. Keskustasta pääsee metrolla Herttoniemeen ja perille busseilla 80 ja 82. Pysäköintipaikkoja on rajoitetusti.
Hanami-juhlan tekijöitä ovat FinnPARAnoids, Helsinki Chapter of Ikebana International ry, Japania ry, Japanilainen kouluyhdistys, Japanilaisen kulttuurin ystävät ry, Ki-Ken-Tai-Icchi ry, Suomalais-Japanilainen yhdistys ry, Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry, Roihuvuori-Seura ry, Roihuvuoren kirjasto, Porolahden peruskoulu, Brother Finland Oy, Fazer Makeiset Oy ja Voima kustannus Oy. Kasvualustan juhlalle tarjoaa rakennusviraston Hyvä Kasvaa Helsingissä –liike.
kirsikankukka.jpgKirsikka on japaniksi sakura. Siitä on useita lajikkeita, joiden kukkimisaika vaihtelee. Kirsikankukat kukkivat lähes kaikkialla Japanissa. Hanami on Japanin merkittävin vuotuinen kansanjuhla ja sakuran edistymistä seurataan mediassa. Japanin säätoimisto julkaisee joka maaliskuu ennusteet suosituimman sakuran-lajikkeen kukkimiselle ympäri maata. Kausi alkaa maaliskuussa Kyushulla ja toukokuussa Hokkaidolla. Eteläisimmällä saarella Okinawalla on jo tammikuussa kirsikan kukkimiseen otolliset säät.

 Kuva:Vesa Mäkinen
 Hanami 2009
Kuva: Vesa Mäkinen


Sakuran merkitys japanilaiselle on syvä ja se on tärkeä osa hänen elämäänsä. Vuoden 52 viikosta vain vajaan kahden viikon verran se muistuttaa japanilaisia elämän lyhyydestä ja kaiken kauniin katoavaisuudesta.

 Seuraa kukinnan kehittymistä 


Tämän vuoden kukinnan kuvaa valokuvaaja Kai Lindqvist.Vuoden 2011 kirsikankukinta
Vuoden 2010 kukinnan kuvasi valokuvaaja Vesa Mäkinen. Kuvia vuoden 2010 kukinnasta→No comments:

Post a comment