kuva: Mikko Keski-Vähälä

Friday, 21 May 2010

Sysinä esiintyy Hanamijuhlassa 22.5.2010

SYSINÄ esittää butoperformanssin `Puu puhuu´ Roihuvuoren Hanamijuhlassa 22.5.2010 Kirsikkapuistossa klo 13.30. Esiintyjinä Saara Holmberg ja Mirva Mattila.
TERVETULOA!

Roihuvuoren Hanamijuhla järjestetään jo kolmannen kerran klo 12-16 Kirsikkapuistossa sekä Japanilaistyylisessä puutarhassa.

Ohjelmassa mm. PARAPARA- ja BUTO-tanssiesityksiä, ikebanaa, haikurunoja, teetaidetta ja BUDO-esityksiä. Myynnissä japanilaisia herkkuja.

Kaikki ovat tervetulleita Hanami-juhlaan omien picknik-eväiden ja koko perheen voimin! Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Kirsikkapuisto sijaitsee Roihuvuoressa, Roihuvuoren vesitornin alapuolelle, Sahaajankadun ja Abraham Wetterintien kulmassa. Keskustasta pääsee metrolla Herttoniemeen ja perille busseilla 80 ja 82. Pysäköintipaikkoja on rajoitetusti.

Hanami on japania ja tarkoittaa suomeksi kukkien katselemista. Hanamia vietetään silloin kun kirsikkapuut kukkivat. Japanilaiset rakastavat kirsikankukkia ja odottavat niiden puhkeamista keväisin. Suomessa asuvat japanilaiset haluavat jakaa tämän ilon suomalaisten kanssa puistossa, jonka puut he ovat itse lahjoittaneet. Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja Japanilaistyylisessä puutarhassa kukkii tänä keväänä lähes 200 kirsikkapuuta.

Hanami-juhlan tekijöitä ovat FinnPARAnoids, Helsinki Chapter of Ikebana International ry, Japania ry, Japanilainen kouluyhdistys, Japanilaisen kulttuurin ystävät ry, Ki-Ken-Tai-Icchi ry, Suomalais-Japanilainen yhdistys ry, Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry, Roihuvuori-Seura ry, Roihuvuoren kirjasto, Brother Finland Oy, Fazer Makeiset Oy ja Voima kustannus Oy. Kasvualustan juhlalle tarjoaa rakennusviraston Hyvä Kasvaa Helsingissä –liike.

Vuoden 2010 kukinnan kuvaajana on valokuvaaja Vesa Mäkinen. Kuvia päivitetään kevään edistyessä:
http://kaupunginosat.net/roihuvuori/index.php?option=com_content&task=view&id=2318&Itemid=896

Kuvia Roihuvuoren hanamijuhlasta äitienpäivänä 10.5.2009:
http://kaupunginosat.net/roihuvuori/index.php?option=com_content&task=view&id=2209&Itemid=1

lisätietoa: http://www.roihuvuori.com/

No comments:

Post a Comment