kuva: Mikko Keski-Vähälä

Friday, 14 May 2010

Sysinä esiintyy Muna-lá! -näyttelyn yhteydessä Taiteen Vaihtolavalla


Saara Holmbergin taidenäyttely Muna-lá! Taiteen Vaihtolavalla


Tanssija, muotoilija Saara Holmbergin taidenäyttelyssä on esillä linnunmunien innoittamia kollaasiveistoksia. Näyttely on avoinna 13.5. – 20.5. Taiteen Vaihtolavalla Helsingin Kalliossa.


Ajatus linnunmunista syntyi nykytaiteen museo Kiasmassa viime syksynä esitetyn Käärme ja pääsky –butotanssiesityksen myötä. Työskentelyä on inspiroinut munan universaali, ovaali muoto. Holmbergille muna edustaa herkkää, sisäistä maailmaa. Linnun ja taiteilijan elämät kietoutuvat teosten symboliikan kautta toinen toisiinsa.


Näyttelyn työt on tehty liimaamalla erikokoisten ilmapallojen päälle kerroksittain revittyä paperia, kangasta, sideharsoa, kipsiä ja kananmunan kuoria. Materiaalin joukossa on myös henkilökohtaisia muistoja: kuvia, kirjeitä, kukkakimpun kääreitä, kävelyretkiltä löydettyjä karkkipapereita. Näistä ilmapallojen päälle on muodostunut värikkäitä, eläväpintaisia kollaaseja.


Saara Holmberg (s. 1971) on Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut koru- ja esinemuotoilija. Viime vuosina hän on opiskellut myös tanssia ja esiintynyt erityisesti butotanssijana.


Muna-lá! -taidenäyttely on avoinna 13.5. – 20.5. 2010 joka päivä kello 12-18 Taiteen Vaihtolavalla osoitteessa Fleminginkatu 21, Helsinki.


Performanssiryhmä Sysinä esittää butoperformanssit ma 17.5. ja ke 19.5. klo 19.00. Liput 5 e. Huom.lippuvaraus etukäteen p. 050 537 0676.


Lisätiedot ja pressikuvat: Saara Holmberg saaraholmberg@hotmail.com

p. 050 537 0676


No comments:

Post a Comment